Η έλλειψη γλυκόζης προκαλεί επιθετικότητα και συζυγικούς καυγάδες

Τι μπορεί να φταίει για έναν συζυγικό καυγά; Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, εκτός από τις γνωστές απαντήσεις, υπάρχει και άλλη μία: τα χαμηλά επίπεδα των σακχάρων στο αίμα!

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Οχάιο διαπίστωσαν ότι η μείωση των σακχάρων στο αίμα ευθύνεται πολλές φορές για την επιθετικότητα που αισθάνονται οι άνθρωποι, προκαλώντας συχνά εκρήξεις και ξεσπάσματα.
Μάλιστα, οι επιστήμονες αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι αυτό συμβαίνει ακόμη και στα άτομα που είναι αρκετά ευχαριστημένα από τη σχέση που έχουν με τον σύντροφό τους.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η επιθετικότητα προκύπτει επειδή η γλυκόζη είναι εκείνη που δίνει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να ελέγξει τις εκρήξεις.
Η μελέτη είναι μία από τις πρώτες που έχουν γίνει με θέμα τους μεμονωμένους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τα ζευγάρια και να οδηγούν σε καυγάδες. Τονίζει δε ότι τις περισσότερες φορές μπορεί να ξεκινήσουν από ακριβώς επειδή δεν υπάρχει αρκετή γλυκόζη στον οργανισμό, γι' αυτό και συμβουλεύουν τον κόσμο να μην ξεκινά συζητήσεις που μπορεί να καταλήξουν σε καυγά όταν έχει άδειο στομάχι!
Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά και τον όρο «hangry» που έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο οποίος προέρχεται από τις λέξεις «hungry», που σημαίνει «πεινασμένος», και «angry», που σημαίνει «θυμωμένος»!
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Proceedings of the National Academy of Sciences.

Δημοσιεύτηκε στη "naftemporiki.gr" την Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια