Περίεργη τηλεφωνική κλήση έγινε από τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Μπόινγκ

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες νέα στοιχεία δείχνουν αιφνίδια στροφή 180 μοιρών του εξαφανισμένου αεροπλάνου

Μια κλήση έγινε από το κινητό τηλέφωνο του συγκυβερνήτη του αγνοούμενου αεροπλάνου της Malaysia Airlines μετά την απογραμμάτιστη στροφή 180 μοιρών που πραγματοποίησε το αεροσκάφος και λίγο πριν χαθεί η επαφή του με τους δορυφόρους και τα ραντάρ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New Straits Times, πηγές που δεν κατονομάζονται δήλωσαν πως το Μπόινγκ 777 πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος ώστε να πιάσει τηλεφωνικό σήμα ένας πύργος τηλεπικοινωνιών στο βόρεια πολιτεία Πενάνγκ.
Ερευνητές διαπίστωσαν πως η κλήση - η οποία τερματίσθηκε ξαφνικά - προερχόταν από το τηλέφωνο που ανήκει στον 27χρονο συγκυβερνήτη της πτήσης MH370.
Η εφημερίδα αναφέρει πως οι πηγές της αρνήθηκαν να αποκαλύψουν αν ο Φαρίκ Αμπντούλ Ραχμάν προσπαθούσε να τηλεφωνήσει.
«Ο πύργος τηλεπικοινωνιών έπιασε την κλήση που εκείνος προσπαθούσε να κάνει. Το γιατί η κλήση διακόπηκε, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος απομακρυνόταν γρήγορα από τον πύργο και δεν βρισκόταν ακόμη υπό την κάλυψη του επόμενου», φέρεται να δήλωσε η πηγή.
Μια διαφορετική πηγή δήλωσε επίσης στην εφημερίδα New Straits Times πως το τηλέφωνο του Φαρίκ είχε αποσυνδεθεί πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.
«Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το τηλέφωνο τίθεται εκτός λειτουργίας. Σε κάποιο σημείο πάντως, όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα ανάμεσα στο Ιγκάρι και το σημείο κοντά στην Πενάνγκ, η γραμμή 'επανασυνδέθηκε»", φέρεται να δήλωσε η πηγή.
«Μια 'επανασύνδεση' δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έγινε κλήση. Μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το τηλέφωνο τέθηκε και πάλι σε λειτουργία», εξήγησε η πηγή.
Ο συγκυβερνήτης είχε πολύ στενή σχέση με τη μητέρα του, είπε ένας εξάδελφός του στην εφημερίδα.
«Αν ο Φαρίκ μπορούσε να κάνει ένα τηλεφώνημα πριν εξαφανισθεί το αεροπλάνο, θα το έκανε σ' εκείνη», δήλωσε ο 18χρονος Νουρσιαφικάχ Καμαρουντίν.
Πλοία και αεροπλάνα συνεχίζουν στο μεταξύ σήμερα την έρευνές τους για τα συντρίμμια του Μπόινγκ 777 στο νότιο τμήμα του Ινδικου Ωκεανού, αλλά ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ προειδοποίησε πως θα χρειαστεί πολύς καιρός ακόμη.
«Το να επιχειρείται να εντοπισθεί κάτι 4,5 χλμ. κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού σε απόσταση περίπου 1.000 μιλίων από τις ακτές αποτελεί ένα τεράστιο, τεράστιο έργο και είναι πιθανό να χρειασθεί να συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμη», δήλωσε ο Άμποτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Το κοινό κέντρο συντονισμού των υπηρεσιών (JACC) στο Πέρθ (δυτική Ασφαλεία), στο οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι περιορίσθηκε ακόμη περισσότερο η ζώνη έρευνας για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους που εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου ενώ πραγματοποιούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπού στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, τα δύο τρίτα των οποίων ήταν Κινέζοι.
Τέσσερα σήματα εντοπίστηκαν από έναν αμερικανικό υποβρύχιο ανιχνευτή σημάτων τον οποίο σέρνει με χαμηλή ταχύτητα ένα σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού, το Ocean Shield. Ένα πέμπτο σήμα ελήφθη από μια ειδική σημαδούρα στην περιοχή, αλλά φαίνεται πως δεν συνδέεται με το αεροπλάνο, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, το JACC.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια