Κοκορέτσι η απόλυτη Ελληνική λιχουδιά

Πικάντικη Πασχαλιάτικη (και όχι μόνο) Ελληνική λιχουδιά

Υλικά

  • 2 αρνίσιες συκωταριές
  • 2 κιλά αρνίσια εντεράκια
  • 2 σκέπες
  • γλυκάδια όσα θέλετε
  • χυμός 2 λεμονιών
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα έντερα και με μια βελόνα πλεξίματος ή με ένα καλαμάκι τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξαναπλένετε βάζοντας την μια άκρη από τα έντερα στην βρύση.

Τα βάζετε σε μια λεκάνη με τον χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν, για να είναι πιο εύκολα στο τύλιγμα.

Κόβετε τα εντόσθια και τα γλυκάδια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Ρίχνετε το αλατοπίπερο και την ρίγανη και ανακατεύετε καλά. Τα περνάτε στην σούβλα εναλλάξ, κομμάτια συκωταριάς και γλυκαδιών. Όταν τελειώσετε τα πιέζετε για να μην έχουν κενά και τυλίγετε γύρω-γύρω τις σκέπες.

Τέλος τυλίγετε τα έντερα γύρω-γύρω στο κοκορέτσι ως εξής: Δένετε ένα κόμπο στην αρχή του κοκορετσιού με την άκρη του εντέρου και γυρνώντας την σούβλα τυλίγετε το έντερο. Όταν τελειώσει το έντερο, δένετε με ένα κόμπο με το επόμενο και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα έντερα.

Συμβουλές ψησίματος

Το κοκορέτσι σε αντίθεση με το αρνί σούβλας το βάζουμε να ψηθεί σε απόσταση από τη φωτιά.Φροντίζουμε η σούβλα να μην περιστρέφεται γρήγορα.Το ψήνουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες, μέχρι να διαπιστώσουμε ότι έχει βγάλει όλα τα υγρά του.

Αν δεν θέλετε να το ψήσετε στα κάρβουνα, τραβάτε προσεκτικά την σούβλα για να βγει και βάζετε το κοκορέτσι να ψηθεί στο φούρνο. Αλείφετε συχνά με λάδι.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια