Sponsor

ATHENS WEATHER

Παριανά σκορδομακάρονα

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κεφάλι σκόρδο, τις σκελίδες, χονδροκομμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 λίτρα νερό
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, το μπούκοβο (αν το χρησιμοποιήσουμε) και το αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση. Με την πρέσα του πουρέ, πιέζουμε τη σάλτσα να γίνει ομοιογενής.

Προσθέτουμε το νερό. Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα σπαγκέτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, ώστε να καλυφθούν από το λάδι και τη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 8-10 λεπτά.

Οταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με μια πιρούνα και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Για να δέσει η σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγα λεπτά ακόμη. Περιχύνουμε τα σπαγκέτι με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στο σερβίρισμα εμπλουτίστε τη συνταγή με κάππαρη, ελιές, βασιλικό και, εάν δεν νηστεύετε, με τριμμένη πικάντικη φέτα ή λαδοτύρι


*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια