Τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι κρυμμένο κάτω απο το Στόουνχετζ

Ένα από τα πιο σημαντικά προϊστορικά μνημεία στον κόσμο ενδέχεται να αποτελούσε σημείο μαζικών ενταφιασμών, καθώς ερευνητές ανακάλυψαν την ύπαρξη 63 ενταφιασμένων ανθρώπων.

Αρχαιολόγοι εντόπισαν πάνω από 50.000 θραύσματα αποτεφρωμένων κοκκάλων, που ανήκαν σε συνολικά 63 ανθρώπους, ύστερα από πολλές εκσκαφές στο Στόουνχετζ.
Η μελέτη κατέδειξε επίσης πως όταν το Στόουνχετζ χτίστηκε, αποτελούσε σημείο αναφοράς της τότε εποχής, καθώς χιλιάδες άνθρωποι ταξίδευαν από όλη τη Βρετανία, προκειμένου να γιορτάσουν τον ερχομό του χειμερινού ηλιοστάσιου.
Τα ευρήματα ανατρέπουν τις εικασίες που έκαναν λόγο πως το Στόουνχετζ είχε χτιστεί ως ένα αστρονομικό ημερολόγιο ή παρατηρητήριο. Τα κόκκαλα των ανθρώπων κατέδειξαν πως το μνημείο χτίστηκε κάποια στιγμή από το 2.500 π.Χ. έως το 3.000 π.Χ.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι που είχαν ενταφιαστεί ήταν άντρες, γυναίκες και παιδιά, αντί για μόνο άντρες που θεωρούνταν μέχρι πρότινος. Άλλα ευρήματα που ανασκάφηκαν, όπως σκήπτρα, κουζινικά και τόξα, υποδεικνύουν πως το Στόουνχετζ αποτελούσε τόπο ενταφιασμού των πολιτικών ηγετών της εποχής, καθώς και των οικογενειών τους.

https://gr.celebrity.yahoo.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια