Υλικά (για 4 άτομα)
- 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 350 γρ. αρνίσια συκωταριά, σε κομμάτια, πλυμένη και καλά στεγνωμένη με απορροφητικό χαρτί
- 120 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 60 ml Μαυροδάφνη
- 100 ml ζωμός κοτόπουλου (σπιτικός ή ψυγείου)
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 20 γρ. βούτυρο
- 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη συκωταριά γυρνώντας τα κομμάτια, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη, ρίχνουμε τον ζωμό και συνεχίζουμε ώσπου να μαγειρευτούν καλά τα συκωτάκια. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα μυρωδικά, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Αρκούν λίγες πατάτες και μια πλούσια πράσινη σαλάτα για να μεταμορφωθεί από μεζές σε κύριο πιάτο
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014
0 Σχόλια