Sponsor

ATHENS WEATHER

Καλαμαράκια γεμιστά μυτιληνιά

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια ολόκληρα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδα (ξανθιά ή μαύρη)
  • 3/4 του φλιτζανιού για τσάι ρύζι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζανιού για τσάι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • 1/2 κιλό ντομάτες

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κόκκαλο και κόβοντας τα πλοκάμια σε κομματάκια. Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια με τα κρεμμύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, το καλοπλυμένο ρύζι, το μαϊντανό, το μισό από το λάδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα ράβουμε ή τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
  2. Βάζουμε τα καλαμαράκια σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μερικούς κόκους μπαχάρι. Αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά. (Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Απλό και σπέσιαλ!)

ΠΗΓΗ: www.lesvoskitchen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια