Υλικά
- 1 κιλό καλαµαράκια μικρά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεµµύδια
- 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ρίζα μάραθου ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 600 γρ. ώριμες φρέσκες ντοµάτες, χωρίς σπόρους και φλούδες
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαµάρια. Τσιγαρίζετε τα κρεµµύδια και τη ρίζα μάραθου µε το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και κατόπιν ρίχνετε τις ντοµάτες αλεσµένες ή ψιλοκομμένες καθώς και τον μάραθο και το µαϊντανό ψιλοκοµµένο.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα με τα μυρωδικά να πάρουν 2-3 βράσεις. Προσθέτετε τα καλαµάρια, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 35΄ µέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα με τα μυρωδικά να πάρουν 2-3 βράσεις. Προσθέτετε τα καλαµάρια, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 35΄ µέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Ψήσιμο: 45 λεπτά
- Μερίδες: 6
- Δυσκολία: εύκολο
0 Σχόλια