Sponsor

ATHENS WEATHER

Καλαµαράκια µε ντοµάτα και μάραθο

Υλικά

  • 1 κιλό καλαµαράκια μικρά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεµµύδια
  • 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ρίζα μάραθου ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. ώριμες φρέσκες ντοµάτες, χωρίς σπόρους και φλούδες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαµάρια. Τσιγαρίζετε τα κρεµµύδια και τη ρίζα μάραθου µε το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και κατόπιν ρίχνετε τις ντοµάτες αλεσµένες ή ψιλοκομμένες καθώς και τον μάραθο και το µαϊντανό ψιλοκοµµένο.

Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα με τα μυρωδικά να πάρουν 2-3 βράσεις. Προσθέτετε τα καλαµάρια, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 35΄ µέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Ψήσιμο: 45 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια