Προετοιμασίες για τη λήξη υποστήριξης των Windows XP

Καθώς η λήξη υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows XP πλησιάζει, η Microsoft πρόκειται να προχωρήσει σε μια σειρά «ενδείξεων» που θα ενημερώνουν τον χρήστη για τις επερχόμενες αλλαγές.

Καταρχήν, οι υπολογιστές που διαθέτουν ενεργοποιημένη την πραγματοποίηση αυτόματων ενημερώσεων, θα γίνουν αποδέκτες ενός pop-up μηνύματος στις 8 Μαρτίου (δηλαδή ακριβώς ένα μήνα πριν τη λήξη υποστήριξης).
Το μήνυμα θα ενημερώνει για την επικείμενη αλλαγή στο καθεστώς υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος. Παράλληλα, από το συγκεκριμένο pop-up οι χρήστες θα έχουν την ευχέρεια να μεταβούν και να ενημερωθούν, με περισσότερες λεπτομέρειες, από τη σχετική ιστοσελίδα της Microsoft.
Παράλληλα, η Microsoft διαθέτει για τους χρήστες του «υπό απόσυρση» λειτουργικού συστήματος μια σειρά από εργαλεία μεταφοράς αρχείων και ρυθμίσεων, από το ένα λειτουργικό στο άλλο. Στα ήδη υπάρχοντα «Windows Easy Transfer» και «Files and Settings Transfer Wizard» η Microsoft προσθέτει ένα ακόμα. Πρόκειται για το «PCmover Express for Windows XP», το οποίο θα μπορεί να κατέβει από τη Microsoft και βοηθά στη μετάβαση στα Windows 8.1. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Microsoft με τη Laplink.
Η εφαρμογή «PCmover Express for Windows XP» επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν αρχεία, μουσική, ταινίες, ηλεκτρονικά μηνύματα, προφίλ χρήστη και άλλα δεδομένα και ρυθμίσεις στα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και Windows 8.x. Για την περίπτωση που ο χρήστης ενδιαφέρεται για τη μεταφορά εγκατεστημένων εφαρμογών, θα χρειαστεί να αποκτήσει, έναντι τιμήματος την έκδοση «PCmover Professional» ή κάποια άλλη αντίστοιχη. Για τους κατόχους Windows XP η έκδοση αυτή προσφέρεται με 60% έκπτωση.
Για τους χρήστες που θα προτιμήσουν να διατηρήσουν τα XP στους υπολογιστές τους, η Microsoft δεν θα προσφέρει νέα χαρακτηριστικά και διορθώσεις μετά τον Απρίλιο. Ωστόσο, θα παρέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας  μέσω του Microsoft Security Essentials έως και τις 14 Ιουλίου 2015. Φυσικά πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κάποιου προγράμματος προστασίας άλλου κατασκευαστή.

Δημοσιεύτηκε στη "naftemporiki.gr" την Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια