Sponsor

ATHENS WEATHER

Τηγανητή τσιπούρα με μανιτάρια από τον Λευτέρη Λαζάρου


Yλικά για 4 άτομα

  • 150 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 τσιπούρες, 250-300 γρ. η καθεμία, καθαρισμένες και αλατισμένες
  • αλεύρι, για το τηγάνισμα
  • 500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά), καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές φέτες
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια θυμαριού, τα φυλλαράκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 80 ml λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 ml ζωμός ψαριού
  • ½ ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού ακέρωτου

Eκτέλεση

Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνουμε τα ψάρια μας και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια δυναμώνοντας τη φωτιά και τα σοτάρουμε, ώσπου να πάρουν χρώμα. Δυναμώνουμε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το θυμάρι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Οταν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε, αν θέλουμε, λίγο χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα μανιταριών και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Η σάλτσα μανιταριών δένει εύκολα, χάρη στο αλεύρι που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα των ψαριών

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια