Sponsor

ATHENS WEATHER

Παραδοσιακή Θρακιώτικη τυρόπιτα (Μηλίνα)

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 συσκευασία φύλλο για πίτες (χωριάτικο)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 400 γραμμάρια φέτα
  • 735 γραμμάρια γάλα
  • 180 γραμμάρια λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 245 γραμμάρια από το γάλα (1 φλιτζάνι), τα δυο αυγά και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα.
'Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο και βάζουμε δυο φύλλα καλύπτοντας τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε λίγο από τη τη γέμιση, μετά ξανά φύλλο- λάδωμα - γέμιση, ξανά φύλλο-λάδωμα - γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Τέλος σκεπάζουμε την πίτα με δυο φύλα τσαλακωμένα
Στη συνέχεια χτυπάτε το υπόλοιπο γάλα με τα 2 αυγά και μια κουταλιά σούπας λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνει ένας χυλός και τον ρίχνουμε πάνω από την πίτα.
Βάζουμε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου για 45 - 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

boro.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια