Σε πυρηνική ετοιμότητα η Ρωσία!

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την μεταφορά… υλικών σε βομβαρδιστικά

Μεταδόθηκαν, χθες, δορυφορικές εικόνες από τις κύριες βάσεις των ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών που δείχνουν ότι 30 βομβαρδιστικά έχουν συγκεντρωθεί μόνο στο αεροδρόμιο του Borisoglebsk όπου βρίσκεται μία από τις κεντρικές αποθήκες ρωσικού πυρηνικού οπλισμού (Voronezh-45).



Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο και τις δορυφορικές εικόνες υπάρχει μεταφορά… υλικών από την αποθήκη στα αεροσκάφη, που σημαίνει ότι φορτώνονται σαν να επίκειται η έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μάλιστα, οι Αμερικανοί έχουν καταγράψει αυξημένο αριθμό Emergency Action Messages (EAM’s) από τη ρωσική πλευρά.

Την είδηση μετέδωσε και το beforeitsnews.com, το οποίο αναρωτιέται εάν πρόκειται για ετοιμασία ρωσικών αντιποίνων σε περίπτωση κάποιας ΝΑΤΟϊκής συμβατικής επίθεσης. Την ίδια στιγμή το αμερικανικό σάιτ αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. «Οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, για την επέμβαση στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που ξόδεψαν 5 δις. δολάρια για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και για να εκδιωχθεί ο Β. Γιανουκόβιτς».

Μέχρι τις 5 Μαρτίου οι αμερικανικοί δορυφόροι έδειχναν την άφιξη πολλών βομβαρδιστικών. Στις 5 Μαρτίου αμερικανικά drones καταμέτρησαν περισσότερα από 30 στρατηγικά βομβαρδιστικά, ενώ κατέγραψαν πολλαπλές εξαγωγές υλικών από την πυρηνική αποθήκη προς τα αεροπλάνα.

Τα αεροπλάνα παραμένουν στον αεροδιάδρομο και μοιάζουν να έιναι συνδεδεμένα με Auxiliary Power Units (APU's) όπως τα περιγράφουν οι Αμερικανοί δείγμα ότι τα αεροσκάφη παραμένουν σε ετοιμότητα για άμεση απογείωση!

Το σύνολο των βομβαρδιστικών είναι συγκεντρωμένο σε δύο αεροπορικές μεραρχίες, την 22η TBAD και την 326η TBAD, καθώς και το 43ο Κέντρο Αξιολόγησης και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων. Όλα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά ανήκουν στη δικαιοδοσία της 37ης Στρατιάς.

Μονάδες:

Α) 22η Αεροπορική μεραρχία με βάση την ΑΒ Engels
121o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Engels – Tu-160 Blackjack.
184o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Engels – Tu-95MS.
52o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Shaikovka – Tu-22M3.
840o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Sol'cy – Tu-22M3.


Β) 326η Αεροπορική μεραρχία με βάση την ΑΒ Ukrainka


182o GTBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Ukrainka – Tu-95MS.
79o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Ukrainka – Tu-95MS (Tu-95KM, Tu-95K. Πιθανώς όλα τα βομβαρδιστικά σειράς «ΚΜ και Κ» εκσυγχρονιστήκαν σε επίπεδο «MS»).
200o GTBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Belaya – Tu-22M3.
444o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Vozdbizhenka – Tu-22M3.
Αεροσκάφη: 120~150 Tu-22M3 και Tu-22M3M, 62 Tu-95MS, 16 Tu-160.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό Turner Radio Network, το οποίο βασίστηκε σε εικόνες από αμερικανικούς δορυφόρους που φωτογράφισαν τις ρωσικές κινήσεις. Για να γίνει αντιληπτή η σημασία αυτής της συγκέντρωσης στρατηγικών βομβαρδιστικών, μόλις πριν από τρεις ημέρες στο αεροδρόμιο βρισκόντουσαν… δύο!
Έχει ενδιαφέρον ότι η είδηση αυτή αναπαράγεται από αμερικανούς.

Δημιουργία αντιδυτικού στρατιωτικού συνασπισμού
Εντωμεταξύ, με αστραπιαίες κινήσεις δείχνει να απαντά η Ρωσία στην εντεινόμενη πίεση που της ασκεί σε πολιτικό κυρίως και στρατιωτικό κατά δεύτερο μέρος το ΝΑΤΟ.
Στην Μόσχα συνεδρίασε η στρατιωτική επιτροπή που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) και αποφάσισαν για την άμεση δημιουργία μίας Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.

Τα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής των χωρών του συνασπισμού CSTO, στην ουσία το ΝΑΤΟ της Ευρασίας, συμπεριλαμβάνουν τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών που απαρτίζουν τον οργανισμό όπως η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και η Λευκορωσία.

Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ρώσου Α/ΓΕΕΔ, στρατηγού Valery Gerasimov και αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης σε περιοχές κρίσης όπως η Κριμαία (αν και δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται στην Κριμαία κάποια βοήθεια η Ρωσία) η καθιέρωση ενός κοινού συστήματος αεράμυνας και αντιπυραυλικής αεράμυνας.

Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης θα έχει 50.000 ετοιμοπόλεμους άνδρες από τους οποίους τους 35.000 θα διαθέτει η Ρωσία. Θα είναι διακλαδική και θα μπορεί να αναπτυχθεί σε διάστημα 24 ωρών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Και τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο
Μέσα σε αυτό το θερμό κλίμα σε επιχείρηση εικονικού βομβαρδισμού των Φούρνων προχώρησε η τουρκική αεροπορία χθες στο κεντρικό Αιγαίο με έξι F-16 από τις βάσεις της Μπαντίρμα και του Μπαλίκεσιρ.
Τα έξι τουρκικά μαχητικά μπήκαν στις 11.00 στο ελληνικό FIR μεταξύ Σάμου και Χίου και κατευθύνθηκαν προς το κεντρικό Αιγαίο. Προς αναχαίτισή τους έσπευσαν από τη Σμηναρχία της Σκύρου δύο «γερόλυκοι» της ελληνικής αεράμυνας, ένα ζευγάρι F-4E Peace Icarus της 339 Μοίρας που «λοκάρισαν» με το προηγμένο (προϊόν του προγράμματος εκσυγχρονισμού) ραντάρ τους APG-65 τα τουρκικά μαχητικά, την ώρα που αυτά πετούσαν επάνω από ελληνικό έδαφος σε μία κλασική αποστολή προσβολής στόχων εδάφους.

Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά από την Μπαντίρμα πέρασαν σε ύψος μόλις 1.000 μέτρων επάνω από το σύμπλεγμα των Φούρνων στις 11.25. Τα άλλα δύο από το Μπαλίκεσιρ βρισκόντουσαν υψηλότερα καλύπτοντας την τετράδα από τα 5.000 μέτρα.
Ο ήχος των τουρκικών μαχητικών ανησύχησε τους κατοίκους, οι οποίοι έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει και αντίκρισαν την ημισέληνο να πετά σε απόσταση μόλις 1.000 μέτρων πάνω από τα κεφάλια τους.
Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν πριν φτάσουν την περιοχή τα ελληνικά…

Πηγή: kostasxan.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια