Υλικά (για περίπου 25 τηγανίτες)
- 450 ml φρέσκο γάλα
- 100 ml ηλιέλαιο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους
- 3 αβγά
- 5 γρ. αλάτι
- 30 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ. βανιλίνη
- 2 γρ. κανέλα, σε σκόνη
- 200 γρ. μαλακό αλεύρι
- μέλι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μέλι και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και απαλή ζύμη χωρίς σβόλους. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά ώστε να «ξεκουραστεί» η ζύμη.Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με λάδι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας ή πινέλο. Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι οι τηγανίτες να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι.
Τρώγονται ως πρωινό, επιδόρπιο ή συνοδευτικό του καφέ και είναι εξίσου νόστιμες όταν περιχύνονται με μέλι ή πετιμέζι ή πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρη και κανέλα
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
0 Σχόλια