Υλικά
- φύλλο παραδοσιακό: 500 γρ
- μαργαρίνη φυτική: 4 κουταλιές της σούπας λιωμένη
- σπανάκι: 250 γρ.
- πράσα: 4
- κολοκυθάκια: 2
- κρεμμυδάκια φρέσκα: 2
- άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
- λάδι: 4 κουταλιές
- σιμιγδάλι χοντρό: 1 κουταλιά της σούπας
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με τη μαργαρίνη. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το σπανάκι και το πράσο. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλο το νερό τους. Αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με το σιμιγδάλι και τον άνηθο. Στρώνετε κάθε φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και το αλείφετε με λάδι. Το κόβετε σε λωρίδες και βάζετε στις άκρες λίγη από τη γέμιση των λαχανικών.
Διπλώνετε κάθε λωρίδα σε τρίγωνες πίτες και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τηγανίζετε τις πίτες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές τους. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.
Ανακατεύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με το σιμιγδάλι και τον άνηθο. Στρώνετε κάθε φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και το αλείφετε με λάδι. Το κόβετε σε λωρίδες και βάζετε στις άκρες λίγη από τη γέμιση των λαχανικών.
Διπλώνετε κάθε λωρίδα σε τρίγωνες πίτες και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τηγανίζετε τις πίτες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές τους. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.
icookgreek.com
0 Σχόλια