Υλικά
- γαρίδες: 1½ κιλό μέτριες ή μεγάλες
- κεφαλογραβιέρα ή φέτα: 300 γρ. όχι πολύ αλμυρή
- ντοματοχυμός: 1/2 φλιτζάνι
- κρεμμύδια; 2 ψιλοκομμένα
- σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- ούζο: 100 ml
- καυτερή πιπεριά: λίγη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- μαϊντανός: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
Κομματιάζετε τη φέτα ή τρίβετε την κεφαλογραβιέρα σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτετε στη σάλτσα τις γαρίδες και βράζετε για 4΄-5΄. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, την πιπεριά, το υπόλοιπο ούζο και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση όλα μαζί 2΄-3΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.
icookgreek.com
0 Σχόλια