Υλικά
- χωριάτικα φύλλα: 8, έτοιμα ή σπιτικά
- κασέρι: 400 γρ., τριμμένο
- κεφαλογραβιέρα: 200 γρ., τριμμένη
- μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- καλαμποκέλαιο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
- αυγά: 3
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια κάθε φύλλο και το κόβετε σε 3 λωρίδες. Απλώνετε στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση. Αλείφετε το υπόλοιπο φύλλο με λίγο καλαμποκέλαιο και τυλίγετε σε τρίγωνα πιτάκια.Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο λάδι και φτιάχνετε συνολικά 24 τριγωνικές τυρόπιτες. Κατόπιν τηγανίζετε τα πιτάκια σε καυτό καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.
Mix & Match
Η ρετσίνα θα κάνει πάρτι μαζί με αυτά τα τραγανά πιτάκια. Η αλμυράδα της κεφαλογραβιέρας, ο μυρωδάτος μαϊντανός και η γλύκα του τηγανιού θα ισορροπήσουν ευχάριστα μαζί με ένα καλό και αρωματικό ρητινίτη.icookgreek.com
0 Σχόλια