Sponsor

ATHENS WEATHER

Ν. Λυγερός: Χημική Ανάλυση Ζεόλαδου

Ενώ το ζεόλαδο ήταν ένα όραμα τώρα έγινε μία πραγματικότητα και μάλιστα και σε επίπεδο της χημικής ανάλυσης. Έτσι περάσαμε το πρώτο ουσιαστικό και αντικειμενικό στάδιο της παραγωγής αυτού του αγουρέλαιου. Η συλλογή του έγινε στις 26/10/2013. Συμμετείχαμε ομαδικά σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε βιωματική γνώση της όλης επεξεργασίας δίχως κανένα ενδοιασμό. Μ’ αυτόν τον τρόπο έγινε η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή ζεόλαδου. Αντιπροσωπεύει 540 φιάλες των 250 ml. Η χημική ανάλυση του ζεόλαδου έδειξε ότι η γεύση του και η οσμή του είναι άριστες.


Πιο συγκεκριμένα από το πράσινο, φρουτώδες και περιεκτικό αγουρέλαιο έχει τα εξής χαρακτηριστικά. Στην κατηγορία του, ενώ το όριο είναι 0,80%, έχει 0,23% οξύτητα. Και ο δείκτης υπεροξειδίων, ενώ το όριο είναι 20 έχει 6,014 meqO2/Kg. Όσον αφορά στο K270 έχει 0,178 ενώ το όριο είναι 0,22. Και για το Κ232 έχει 1,88 ενώ το όριο είναι 2,50. Και τελικά για το ΔΚ έχει -0,011 ενώ το όριο είναι 0,01. Συνειδητοποιούμε λοιπόν και με αντικειμενικό τρόπο με αυτή τη χημική ανάλυση που έγινε στις 27/12/2013 ότι το ζεόλαδο έχει πλέον μια επίσημη ύπαρξη και αυτή είναι στο πλαίσιο όλων των καθορισμένων ορίων για τον χαρακτηρισμό του. Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι ο ζεόλιθος και μάλιστα ο κλινοπτιλόλιθος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη της ποιότητας του ελληνικού λαδιού που είναι ήδη διάσημο σε όλο τον κόσμο. Έτσι με αυτή την πρακτική καινοτομία σε αυτόν τον τομέα θα καταλάβουν οι παραγωγοί μας ότι αντί να πωλούν την πρώτη ύλη σε άλλες χώρες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα μέγιστα τις ιδιότητες του ελληνικού λαδιού με τη χρήση του ζεόλιθου. Και τώρα γίνεται κατανοητό σε όλους ότι ο συνδυασμός του ελληνικού λαδιού με τον ελληνικό ζεόλιθο θα κάνει τη διαφορά που κάνει τη διαφορά ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

http://zeolado.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια