Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- ξερό ψωμί χωρίς κόρα 400 γρ.
- αυγά 2
- σκόρδο 1 σκελίδα
- κρεμμύδι 1 μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
- παστουρμάς (με το τσιμένι) 100 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- αλάτι, πιπέρι
- γλυκιά πάπρικα
- κύμινο
- παρθένο σησαμέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τον παστουρμά σαν κιμά. Λιώνετε το σκόρδο και ζυμώνετε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ, λίγο σησαμέλαιο και λίγο νερό, μέχρι να γίνουν αφράτη ζύμη.Ξεκουράζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθετε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε στο σησαμέλαιο.
- Προετοιμασία: 30 λεπτά
- Αναμονή: 1 ώρα
- Ψήσιμο: 20 λεπτά
- Μερίδες: 6
- Δυσκολία: πολύ εύκολο
Mix & Match
Μεζές περιωπής, δυναμικός και επιβλητικός, αναζητεί κρασί με «κότσια» που θα μπορέσει να «δαμάσει» ένα τέτοιο έδεσμα. Ως εκ τούτου, αναζητούμε παρτενέρ στον κόσμο των παλαιωμένων ερυθρών, όπως Syrah, Ξινόμαυρο, Cabernet. Αν πάλι θέλουμε κάπως να δροσίσουμε την κατάσταση, τότε είναι καλύτερα να διαλέξουμε ένα κρύο τσίπουρο άνευ γλυκάνισουΠηγή: citypress.gr
0 Σχόλια