Sponsor

ATHENS WEATHER

Ελιόπιτες με πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά

  • Σφολιάτα 1 πακέτο (2 φύλλα)
  • πράσινες ελιές, γεμιστές με πιπεριά 
  • 12 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβας 3 ψημένες, ψιλοκομμένες
  • φρέσκος δυόσμος 1/2 ματσάκι φρέσκος
  • μαϊντανός 1/2 ματσάκι
  • φρέσκα κρεμμυδάκια 3 ψιλοκομμένα
  • πατέ πράσινης ελιάς 200 γρ.
  • σάλτσα ντομάτας 1/2 φλιτζάνι, έτοιμη ή σπιτική
  • ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 δίσκους με μεγάλο κουπ πατ ή τσέρκι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε με το πατέ ελιάς και τις πιπεριές. Αφήνετε το μείγμα της γέμισης στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 °C. Τοποθετείτε τη γέμιση με τις ελιές στο κέντρο του δίσκου και βάζετε στο κέντρο μια γεμιστή ελιά, πιέζοντας να βυθιστεί. Διπλώνετε τη σφολιάτα σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάτε τις άκρες με βρεγμένα δάχτυλα για να κολλήσουν.

Φτιάχνετε με τα υπόλοιπα υλικά 11 ελιόπιτες ακόμη. Βάζετε τις ελιόπιτες σε ταψί αλειμμένο με λάδι ή μαργαρίνη και τις ψήνετε στους 200 °C, μέχρι να ροδίσουν.
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Ψήσιμο: 35 - 40 λεπτά
  • Μερίδες: 10
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Mix & Match

Δυο πικάντικες λιχουδιές ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα σε μια ανάλαφρη σφολιάτα. Το κρασί που θα διαλέξουμε δεν αρκεί απλώς να συνοδεύει τη πίτα αλλά να μπορεί να σταθεί στο πλάι της ισάξια. Συνεπώς ένα δυναμικό Μαυροτράγανο θα μπορούσε να είναι από τους υποψήφιους παρτενέρ ή εναλλακτικά ένα παγωμένο τσιπουράκι.

citypress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια