Σιωπηρή εκδήλωση για τα 45α γενέθλιά του Μίκαελ Σουμάχερ | Εικόνες

Θαυμαστές του Γερμανού πιλότου προσεύχονται έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ!

Τα 45 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε τεχνητό κώμα, μετά το ατύχημά του ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη Κυριακή.


Θαυμαστές από τα Club Scuderia Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία συγκεντρώνονται από το πρωί έξω από το νοσοκομείο για μία «σιωπηρή συγκέντρωση» προκειμένου να τιμήσουν τα γενέθλιά του, όπως ανακοίνωσε η Ferrari.



Η ομάδα με τα χρώματα της οποιας μεσουράνησε ο Σουμάχερ ανακοίνωσε ότι λεωφορεία μεταφέρουν τους ιταλούς και τους γάλλους θαυμαστές στην Γκρενόμπλ για την εκδήλωση.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ferrari, Ρενάτο Μπισινιάνι, η εταιρεία προέτρεψε τους θαυμαστές να ντυθούν στα κόκκινα και να φέρουν μαζί τους σημαίες, ως «ένα δείγμα εγγύτητας προς τον Σουμάχερ με έναν πολύ σεβαστό τρόπο». Ξεκαθάρισε δε, ότι σε καμία περίπτωση η εκδήλωση αυτή δεν έχει σκοπό να διαφημίση την Ferrari ή τους πελάτες της.



Μεγαλούργησε ο Ινδός καλλιτέχνης της άμμου, Σουνταρσάν Πατνάικ, ο οποίος έφτιαξε το πορτρέτο του Μίκαελ Σουμάχερ και μία φόρμουλα 1, γράφοντας μήνυμα για γρήγορη ανάρρωση

«Διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε ευαίσθητοι σε αυτήν την δύσκολη στιγμή», είπε.

«Σας ευχαριστούμε»
Νωρίτερα, η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ ευχαρίστησε τους απανταχού θαυμαστές του για την μεγάλη υποστήριξη και περιέργραψε τον «Σούμι» ως μαχητή.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σουμάχερ η οικογένεια αναφέρει: Μετά το ατύχημα του Μίκαελ στο σκι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους και τις καλύτερες ευχές τους για την ανάρρωσή του. Μας δίνουν πολύ μεγάλη στήριξη. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μαχητής και δεν θα τα παρατήσει. Σας ευχαριστούμε».

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα 1 παραμένει σε τεχνητό κώμα μετά το ατύχημα στο θέρετρο Μιραμπέλ των γαλλικών Άλπεων.




Σύμφωνα με την ατζέντη του, Σαμπίνε Κεμ, η κατάστασή του παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Μετά το ατύχημα οι διασώστες έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο, όταν ακόμη είχε τις αισθήσεις του. Τον μετέφεραν σε νοσοκομείο της πλησιέστερης πόλης, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Γκρενόμπλ και η διακομιδή του έγινε με ελικόπτερο.

Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση του αιματώματος και μείωση της ενδοκρανιακής πίεσης. Οι γιατροί εξήγησαν ότι το χτύπημα τού προκάλεσε ενδοκρανιακό αιμάτωμα και αλλοιώσεις σε αμφότερα τα ημισφαίρια του εγκεφάλου. Η πρώτη επέμβαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ήταν για να μειώσει το οίδημα και η δεύτερη, το βράδυ της Δευτέρας για να αφαιρεθεί μεγαλύτερο τμήμα του αιματώματος.

Στο τελευταίο ανακοινωθέν τους την Τρίτη οι θεράποντες γιατροί του ανέφεραν ότι έδειξε σημάδια βελτίωσης, αλλά ότι ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις για την εξέλιξη της κατάστασής του.

Νέα στοιχεία για το ατύχημα
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι λεπτομέρειες που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Bild για της συνθήκες του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ, αποκαλύπτοντας ότι ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, τραυματίστηκε στη προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή κόρη ενός φίλου του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κορίτσι φέρεται να έπεσε την ώρα που έκανε σκι, με τον «Σούμι» να αναγκάζεται να παρεκκλίνει της καθορισμένης διαδρομής προκειμένου να βοηθήσει, πέφτοντας όμως και ο ίδιος σε σημείο που υπήρχε βαθύτερο χιόνι, με αποτέλεσμα το ατύχημα του τραυματισμού του.

Εν τω μεταξύ, κατάθεση από τη μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ, πρόκειται να πάρουν οι Γάλλοι ανακριτές που εξετάζουν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος που είχε ο βετεράνος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής εισαγγελέα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Dauphine Libere με έδρα τη Γκρενόμπλ, ανέφερε την Πέμπτη πως ο εισαγγελέας Πάτρικ Κουίνσι, δεν έχει λάβει κατάθεση από τη μάνατζερ, την οποία και θα καλέσει τις προσεχείς μέρες.

Την Τρίτη, η Κεμ απέρριψε τις εικασίες πως ο Σούμι έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα και πως αυτό μπορεί να προκάλεσε το ατύχημά του. Στους δημοσιογράφους δήλωσε πως χτύπησε σε βράχο που τον «τίναξε» στον αέρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του σε έναν άλλο βράχο.

Ο Κουίνσι δήλωσε στην εφημερίδα Dauphine Libere: «Ορισμένα βράχια ήταν ορατά κι άλλα όχι. Το μόνο πράγμα για το οποίο είμαστε σίγουροι αυτή τη στιγμή είναι πως ο Μίκαελ Σουμάχερ έχασε την ισορροπία του, προτού πέσει».

Ο Σουμάχερ χρησιμοποιούσε ένα νοικιασμένο ζευγάρι πέδιλων του σκι και η Bild εικάζει πως η έλλειψη εξοικείωσης του με τον εξοπλισμό μπορεί να συνέβαλαν στο ατύχημα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για δεύτερη φορά το 2012, μετά την πρώτη του το 2006. Κέρδισε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα με 91 νίκες κατά τη διάρκεια της 19χρονης καριέρας του.

Κέρδισε δύο τίτλους με την Benetton Ford, το 1994 και το 1995, προτού μετακινηθεί στη Ferrari το 1996 και συνεχίσει με πέντε σερί τίτλους από το 2000.

Μετά την πρώτη αποχώρησή του το 2006 κατάφερε να επανέλθει το 2010, αυτή τη φορά με την ομάδα της Mercedes. Μετά από τρεις σεζόν, από τις οποίες μόνο τη μία ανέβηκε στο βάθρο, αποσύρθηκε οριστικά στο τέλος του 2012.


eirinika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια