Απίθανη βασιλόπιτα από το Στέλιο Παρλιάρο


Βασιλόπιτα με αμύγδαλα, φιστίκια και ξερά φρούτα.

 

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
  • 125 γρ. φιστίκι αιγίνης αλεσμένο
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 300 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αμαρέτο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο αμαρέτο.
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φουσκώσουν.
Λιώνουμε τα ξερά φρούτα μαζί με το αμαρετο και το ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα.
Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατευοντας συνεχώς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Η συνταγή αυτή είναι από την εκπομπή "Γλυκές αλχημείες" με τον Στέλιο Παρλιάρο.

sintagespareas.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια