Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ

Σε τεχνητό κώμα εξακολουθεί να βρίσκεται ο διάσημος πιλότος της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. 
Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Σύμφωνα με τη μάνατζέρ του, Σαμπίνε Κεμ, η σύζυγός του Κορίνα, η κόρη του Τζίνα Μαρία και ο γιος του Μικ βρίσκονται στο νοσοκομείο και είναι σε κατάσταση σοκ. «Προφανώς η οικογένειά του δεν είναι καλά, είναι σε κατάσταση σοκ» ανέφερε η Κεμ.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε στο κεφάλι το πρωί της Κυριακής, όταν χτύπησε σε βράχια την ώρα που έκανε σκι μαζί με τον γιο του.

Άμεσα μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, εάν δεν φορούσε προστατευτικό κράνος «δεν θα βρισκόταν τώρα εδώ».

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, καθηγητής Ζαν Φρανσουά Πεϊγιέν, ανέφερε τη Δευτέρα ότι προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τον νευροχειρουργό Στεφάν Σαμπάρντ, οι μετεγχειρητικές εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν διάχυτες αιμορραγικές πληγές και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου.

Στήριξη και από την Γερμανίδα καγκελάριο

Στο μεταξύ, τη λύπη της για το σοβαρό ατύχημα του Σουμάχερ, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. «Όπως εκατομμύρια Γερμανοί, η καγκελάριος και τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ταράχθηκαν πολύ όταν πληροφορήθηκαν το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι.

Ελπίζουμε μαζί με την οικογένειά του ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα τραύματά του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η συμπαράσταση των «πιλότων»

H είδηση έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο. Αρκετοί από τους πιλότους της Formula 1 που γνώριζαν προσωπικά τον γερμανό αθλητή και «έτρεξαν» δίπλα του στις πίστες, στέλνουν μέσω Twitter ευχές για γρήγορη ανάρρωση.

Μεταξύ αυτών, ο βρετανός Μπάτον, αλλά και πρωταθλητές από άλλους χώρους, όπως ο ποδοσφαιριστής Μάικλ Όουεν.  (σχόλια στο Twitter: #schumacher #PrayForSchumi)

Πηγή: news.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια