Σφαίρες GPS για την αμερικανική αστυνομία

Μόλις η σφαίρα προσκολληθεί στο καταδιωκόμενο όχημα, η αστυνομία μπορεί να σταματήσει την καταδίωξη
Στόχος της σφαίρας είναι να καταστήσει τις καταδιώξεις αυτοκινήτων ασφαλέστερες για όλους, καθώς θα επιτρέπει στην αστυνομία να βρει το αυτοκίνητο – στόχο με την άνεσή της. 

Σίγουρα παραπέμπει σε εξοπλισμό πράκτορα σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, ωστόσο είναι πραγματικότητα: οι σφαίρες GPS του προγράμματος Starchase της ομώνυμης εταιρείας χρησιμοποιούνται σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ (Αϊόβα, Φλόριντα, Αριζόνα,
Κολοράντο) και αυτό που κάνουν είναι να επιτρέπουν τον εντοπισμό του αυτοκινήτου ενός υπόπτου, το οποίο έχουν πλήξει.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, στόχος της σφαίρας είναι να καταστήσει τις καταδιώξεις αυτοκινήτων ασφαλέστερες για όλους, καθώς θα επιτρέπει στην αστυνομία να βρει το αυτοκίνητο – στόχο με την άνεσή της.
Το σύστημα ενεργοποιείται μέσω του πατήματος ενός κουμπιού στο περιπολικό της αστυνομίας: αμέσως ανοίγει μία ειδική μικρή «θυρίδα» και εκτοξεύεται μέσω συστήματος πεπιεσμένου αέρα η σφαίρα, η οποία προσκολλάται στο αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά από το περιπολικό. Η στόχευση γίνεται μέσω συστήματος λέιζερ.
Το κόστος εγκατάστασης του συστήματος είναι 5.000 δολάρια και η κάθε σφαίρα κοστίζει 500 δολάρια.
Μόλις η σφαίρα προσκολληθεί στο καταδιωκόμενο όχημα, η αστυνομία μπορεί να σταματήσει την καταδίωξη, καθώς έχει πλέον τη δυνατότητα παρακολούθησης της θέσης του αυτοκινήτου και της ταχύτητάς του σε πραγματικό χρόνο.
«Είναι μία σημαντική τακτική για την αστυνομία. Έχουμε κάνει ήδη διαφορά, από τη διάσωση μικρών κοριτσιών από κυκλώματα σωματεμπορίας, μέχρι το σταμάτημα οδηγών που οδηγούν υπό την επήρεια ουσιών» είπε ο Τρέβορ Φίσμπαχ, πρόεδρος της StarChase.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια