Sponsor

ATHENS WEATHER

Σπανακόρυζο παραδοσιακό

Υλικά

  • ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο: 300 γρ.
  • φρέσκο σπανάκι: 1 κιλό
  • ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • κρεμμύδια φρέσκα: 4 ψιλοκομμένα
  • κρεμμύδι ξερό: 1 μικρό, ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 2 σκελίδες κομμένες σε φετάκια
  • άνηθος: 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • χυμός λεμονιού: 3-4 κουταλιές της σούπας
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβετε. Μέσα σε κατσαρόλα σοτάρετε στο μισό λάδι τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και το σκόρδο. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε 3΄-4΄. Ρίχνετε κατόπιν το σπανάκι και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας 1΄-2΄.

Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και 3 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, 40΄-45΄. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα αλατοπιπερώνετε το σπανακόρυζο. Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
  • Προετοιμασία: 35 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 50 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Συμβουλή

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας προσθέτουν στο σπανακόρυζο και λίγο ντοματοχυμό μαζί με το νερό και το λάδι. Άλλοι προτιμούν να «τσιμπάει» στο λεμόνι. Περί ορέξεως...

Πηγή: icookgreek.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια