Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 kg κιμά κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ντομάτα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγη φρυγανιά τριμμένη
- Λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας για γέμισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πανεύκολα μπιφτεκάκια για ένα τέλειο γεύμα!Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, στη συνέχεια τρίβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα και τα προσθέτουμε στον κιμά. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, την μουστάρδα, την ρίγανη, τον μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ρίχνουμε την ψίχα στο μείγμα.Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.
Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ για περισσότερη γεύση. Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένο.
Πλάθουμε μία μπάλα (περίπου 150gr) με την ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα στην μέση, βαθούλωμα. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι τυρί (φέτα, ροκφόρ, μυζήθρα, τυρί κρέμα) και κλείνουμε καλά.
Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα τα βάζουμε :
Σε λαδωμένη σχάρα barbeque σε δυνατή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και ½ φλ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις ή ή στο γκριλ, βάζοντας τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή: boro.gr
0 Σχόλια