Το Google Street View μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις του Επιταχυντή Cern στη Γενεύη

Την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής, CERN, στη Γενεύη έδωσε η Google στους χρήστες της υπηρεσίας Google Street View.
 
To 2011 μια ομάδα του Google Street View πέρασε δύο εβδομάδες για να φωτογραφίσει τις εγκαταστάσεις του CERN, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων ένα σύστημα κάμερας ενσωματωμένης σε δίκυκλο, γνωστό ως "Street View Trike".
 
Εργαζόμενοι από κοινού με το προσωπικό του CERN η ομάδα απαθανάτισε 6 πανοραμικές εικόνες του Μεγάλου Επιταχυντή Hadron (LHC) και των υπόλοιπων εργαστηρίων δημιουργώντας συνολικά 6.000 σημεία ενδιαφέροντος που συγχρονίστηκαν με GPS για να αποτελέσουν το εικονικό tour.
 
Μεταξύ άλλων oι επισκέπτες μπορούσαν να δουν τα εργαστήρια, τα κέντρα ελέγχου, τα υπόγεια τούνελ, τον επιταχυντή Large Hadron Collider (LHC) και τους ανιχνευτές ATLAS και ALICE. O πρώτος, χρησιμοποιήθηκε στην ανίχνευση του μποζονίου του Higgs και ο δεύτερος για να μελετήσει την συμπεριφορά της ύλης σε συνθήκες εξαιρετικά υψηλής πυκνότητας.
 
Ακόμα ένα σημείο ενδιαφέροντος συνιστά ο ανιχνευτής CMS, ο οποίος χρησιμοποιείται για την εύρεση επιπλέον διαστάσεων και σκοτεινής ύλης.
 
Ξεκινήστε την περιήγησή σας από εδώ.



Πηγή: e-pcmag.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια