Υλικά
- 10 ασπράδια αβγών
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1/2 ποτήρι νερό
- 26-27 φέτες ζαμπόν
- λαδί για το τηγάνισμα
- 900 γρ. τυρί κίτρινο μαλακό
- 1 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε στα τρία το φύλλο αφού έχει ξεπαγώσει. Κόβουμε την κάθε φέτα ζαμπόν στα δύο.Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε σχήμα δαχτύλου (να βγαίνει περίπου 20 γρ. το κομμάτι).
Πάνω σε κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και το τυλίγουμε.
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το νερό. Βουτάμε την φλογέρα στο ασπράδι και την κυλάμε πάνω στο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό λάδι που έχει κάψει καλά.
Καταλαβαίνουμε εύκολα πότε είναι τηγανισμένες, γιατί κοκκινίζουν.
Πρέπει να σερβιριστούν και να φαγωθούν ζεστές.
Πηγή: boro.gr
0 Σχόλια