Sponsor

ATHENS WEATHER

Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα

Υλικά (για ταψί 25x35 εκ.)

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 - 4 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο ή σταρένιο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 70 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας
για το ταψί
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρούστα
  • 400 ml γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

Εκτέλεση

Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν για περίπου μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πιέζουμε καλά με τις παλάμες μας τα κολοκύθια να βγάλουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φέτα, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το λάδι και μπόλικο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε το ταψί και, αν θέλουμε, το φουρνίζουμε ώστε να ζεσταθεί πολύ καλά (ώστε να μην κολλήσει). Μετά αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και την ψήνουμε για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, ρίχνουμε και λίγο αλάτι, περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα, το απλώνουμε ομοιόμορφα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το κουρκούτι και να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.
  • Προετοιμασία 30΄
  • Αναμονή 30΄
  • Ψήσιμο περίπου 55΄
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια