Αρχίζει σήμερα η άσκηση των Ε.Δ. "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013"

Μετά από αρκετά χρόνια διεξάγεται και πάλι η μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ένοπλων Δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013».
Η άσκηση ξεκινάει σήμερα, θα διεξαχθεί σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επι βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ και θα ολοκληρωθεί με δύο τελικές φάσεις, μία στη Λέσβο και μία στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.
Σκοπός της άσκησης είναι, η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας, η εφαρμογή σχεδίων,
καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων και η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης αποσκοπεί στην προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ένοπλων Δυνάμεων με φορείς του  πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΘΑ, ΓΓΕΕ&ΓΓΜΕ, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο Π.Σ, ΥΠΝ-Αρχηγείο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ, ΕΥΠ, ΥΠΑ, ΕΜΥ).
Η μεγαλύτερη άσκηση των Ένοπλων Δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» δεν πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών δυσκολιών (για τη φετινή ζητήθηκε άραγε άδεια από την τρόικα;) τη στιγμή που οι Τούρκοι απέναντι δεν σταματούν την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα και έχουν εμπλουτίσει τα σχέδια και τα σενάρια τους με στόχο το Αιγαίο και τα κοιτάσματα του.
Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα της "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013" και το επίπεδο συνεργασίας τόσο μεταξύ των Ένοπλων Δυνάμεων όσο και με τους άλλους φορείς.

defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια