Τρισδιάστατες βιντεοκλήσεις αναπτύσσει το Skype

To Skype επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη αναπτύξει τη δυνατότητα για βιντεοκλήσεις σε 3D, προειδοποιεί όμως ότι η αγορά δεν είναι έτοιμη να υποδεχθεί την επιπλέον διάσταση στην επικοινωνία.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε από στέλεχος της Microsoft (στην οποία ανήκει το Skype) σε αποκλειστική συνέντευξη στο BBC με αφορμή τα δέκατα γενέθλια του Skype.

«Το έχουμε έτοιμο στο εργαστήριο, γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε
να δουλέψει, και αναζητούμε το οικοσύστημα των συσκευών και της δυνατότητάς τους να το υποστηρίξουν, προκειμένου να λάβουμε μια απόφαση για το πότε θα μπορούσαμε να φέρουμε κάτι τέτοιο στην αγορά» είπε ο Μαρκ Γκίλετ, αντιπρόεδρος στο τμήμα Skype της Microsoft.

Όπως εξήγησε, οι 3D οθόνες είναι σήμερα ευρέως διαθέσιμες, δεν ισχύει όμως και με τις συσκευές εικονοληψίας 3D, οι οποίες απαιτούν τουλάχιστον δύο κάμερες, προσεκτικά ρυθμισμένες και προσανατολισμένες σε συγκεκριμένες γωνίες.

Αυτό επιτρέπει τη σύλληψη δύο εικόνων που έχουν ληφθεί υπό ελαφρώς διαφορετική γωνία, έτσι ώστε να δημιουργούν στο θεατή την αίσθηση του βάθους.

Επιπλέον, οι 3D βιντεοκλήσεις απαιτούν επιπλέον επεξεργαστική ισχύ αλλά και ταχύτερες διαδικτυακές συνδέσεις.

«Πιθανότατα θα δείτε το 3D να διαδίδεται περισσότερο στις οικιακές τηλεοράσεις, στους υπολογιστές και τελικά στα smartphone, πριν τελικά το δείτε στις βιντεοκλήσεις» προέβλεψε ο Γκίλετ.

Η τεχνολογία τρισδιάστατης προβολής με τη χρήση ειδικών γυαλιών έχει αρχίσει να γίνεται στάνταρτ στους νέους τηλεοπτικούς δέκτες, ωστόσο οι καταναλωτές δεν δείχνουν ενθουσιασμένοι -το BBC αναφέρεται στην απόφαση της ESPN, μιας εταιρείας της Disney, να ακυρώσει τα σχέδιά της για ένα 3D κανάλι. Το ίδιο το BBC σταμάτησε τους πειραματισμούς με τη νέα τεχνολογία, έπειτα από την προβολή ενός επετειακού επεισοδίου του Doctor Who, ενώ η αλυσίδα καταστημάτων John Lewis παραδέχεται ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών έχει ξεφουσκώσει.

Ο Μαρκ Γκίλετ της Microsoft τείνει να συμφωνήσει με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος προεξοφλεί ότι είναι αναπόφευκτο το 3D να γίνει το στάνταρτ στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Προειδοποιεί πάντως ότι αυτό απέχει ακόμα αρκετά στο μέλλον.

Στο μεταξύ, το Skype ετοιμάζεται να προσφέρει τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων σε υψηλή ανάλυση 1080p, πρώτα στο επερχόμενο Xbox One και αργότερα σε άλλες συσκευές.

Πηγή: news.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια