Δεν έχουμε λάβει απόφαση για επίθεση στη Συρία, λέει ο Μπαράκ Ομπάμα

Η τελική απόφαση για επίθεση στη Συρία δεν έχει ληφθεί ακόμα, ωστόσο οποιαδήποτε επέμβαση θα είχε περιορισμένη διάρκεια και δεν θα περιλάμβανε χερσαίες δυνάμεις, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η απόφαση, είπε, θα προκύψει από τη συζήτηση στο Κογκρέσο.
Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος παρουσίασε «αδιάσειστες» ενδείξεις για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε
ότι η κατάσταση στη Συρία απειλεί τα συμφέροντα τόσο των ΗΠΑ όσο και συμμάχων τους όπως το Ισραήλ και η Ιορδανία.

Νωρίτερα, ο Τζον Κέρι παρουσίασε αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες από έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.429 άμαχοι, καθώς σε προηγούμενες επιθέσεις κατά των αντικαθεστωτικών στη Δαμασκό.

«Γνωρίζουμε πού και πότε χρησιμοποιήθηκαν χημικά» και «οι πληροφορίες είναι «ξεκάθαρες και αδιάσειστες» είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι οι ενέργειες του συριακού καθεστώτος δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητες.

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ έχουν υπόψη τους την εμπειρία στο Ιράκ, όπου οι αρχικές αναφορές για χημικά όπλα ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.

Πηγή: news.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια