Sponsor

ATHENS WEATHER

Φρυγαδέλια, ο απόλυτος Ξηρομερίτικος μεζές

Τα φρυγαδέλια είναι ένα ξηρομερίτικο έδεσμα, ψήνονται στο φούρνο ή στη σούβλα και είναι πεντανόστιμος μεζές.

Υλικά

Από μια συκωταριά (πρόβεια)
  • Συκώτι
  • Σπλήνα
  • Καρδιά
  • Και μια μπόλια ( πάνα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα εντόσθια και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια περίπου 5 εκ. Χ 3 εκ.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και αλατίζουμε τα κομμάτια.
Κόβουμε την πάνα σε τετράγωνα περίπου 10 εκατοστών.
Παίρνουμε ένα κομμάτι πάνας και βάζουμε ένα συκώτι,μια σπλήνα και καρδιά,το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό ,γυρνώντας τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα.
Τοποθετούμε σε ταψί,ρίχνουμε λίγο αλάτι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς.
Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά γυρνάμε από την άλλη.
Για ψήσιμο στη σούβλα τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ
(έτσι δεν ανοίγουν).
Την επόμενη σουβλίζουμε στο κέντρο της μεγαλύτερης πλευράς.
Πιέζουμε το ένα να κολλήσει στο άλλο.
Ψήνουμε γυρνώντας τακτικά.

Συνήθως γίνεται από πρόβεια ή γίδινη συκωταριά,αλλά από μικρά σφάγια είναι νοστιμότατα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια