Sponsor

ATHENS WEATHER

Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί. Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν (περίπου τρία τέταρτα της ώρας). Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

Ταυτόχρονα με τις μελιτζάνες έχουμε βάλει στον φούρνο και τις πιπεριές Φλωρίνης εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμες από κονσέρβα. Ξεφλουδίζουμε και τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρές κοντές λωρίδες. Περνάμε σε μικρές ποσότητες από το μούλτι τις μελιτζάνες και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και το χτυπάμε στο μούλτι μαζί με το λάδι και το ξύδι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το λαδόξυδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια