Μακαρόνια με πέστο βασιλικού και μαϊντανού από το Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά

  • Παστιτσάδα: 500 γρ.
  • αμύγδαλα εφιλέ και φετάκια σκόρδου: για το γαρνίρισμα
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
Για το πέστο
  • πλατύφυλλος βασιλικός και μαϊντανός: 70 γρ. φρέσκα φύλλα
  • ελαιόλαδο: 7-8 κουταλιές της σούπας
  • κουκουνάρι: 2 κουταλιές της σούπας
  • αμυγδαλόψιχα: 2 κουταλιές της σούπας
  • σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • αλάτι: λίγο
  • τυρί παρμεζάνα: 40 γρ. φρεσκοτριμμένο
  • τυρί πεκορίνο: 30 γρ. φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε το βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι, το σκόρδο και το αλάτι σε μπλέντερ και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη πάστα.
Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα δύο τυριά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε 2 κουταλιές καυτό νερό και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι τα συστατικά να αναμειχθούν τελείως.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά -σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους- σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τα στραγγίζετε, τα αναμειγνύετε με το πέστο και το σερβίρετε σε πιάτα που έχετε ζεστάνει. Γαρνίρετε με αμύγδαλα και φετάκια σκόρδου.

  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο
Πηγή: eirinika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια