Υλικά
- καραβίδες: 1.200 γρ.
- ματσάτα Φολεγάνδρου: 500 γρ.
- πιπεριές: 2 κόκκινες, κομμένες σε μισοφέγγαρα
- κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
- σκόρδο: 4 σκελίδες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- ντομάτες: 4 ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους
- λευκό κρασί: 4 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
- μαϊντανός: 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το νερό. Βάζετε μέσα τις καραβίδες, αφού πρώτα τις έχετε πλύνει καλά και τις έχετε στραγγίσει. Τρίβετε τις 3 ντομάτες σε χοντρό τρίφτη και πολτοποιείτε την τέταρτη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός.Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο και ρίχνετε ολόκληρες τις καραβίδες καλά στραγγισμένες από το νερό τους. Τηγανίζετε για λίγα λεπτά κουνώντας με κυκλικές κινήσεις το τηγάνι για να πάρουν χρώμα οι καραβίδες από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε κατόπιν το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι και το σκόρδο και αφήνετε να σοταριστούν για 3’ - 4’. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το χυμό ντομάτας. Δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5’ - 6’.
Βάζετε από πάνω τα ματσάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύετε κουνώντας το τηγάνι.
- Προετοιμασία: 30 λεπτά
- Ψήσιμο: 30 λεπτά
- Μερίδες: 6
- Δυσκολία: πολύ εύκολο
Mix & Match
Οι καραβίδες αγαπούν το ροζέ κρασί. Κι αυτό διότι ταιριάζουν όχι μόνο χρωματικά, αλλά και γευστικά. Πολλά από τα ροζέ που έχω δοκιμάσει, αφήνουν μια ζωηρή αίσθηση γλύκας που δένει παιχνιδιάρικα με αυτήν την καραμελένια αίσθηση που δημιουργούν όλα τα οστρακόδερμα. Δοκιμάστε ένα ροζέ από Syrah και Grenache.Πηγή: icookgreek.com
0 Σχόλια