Χορεύοντας με το Τ-50 στην Μόσχα... (video)

ΌΤΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ


Μέχρι την έλευση του ρωσικού υπερμαχητικού πέμπτης γενιάς Τ-50 της Sukhoi όλοι γνωρίζαμε ότι τα stealth μαχητικά όπως τα αμερικανικά F-22 και F-35 ήταν περισσότερο ή λιγότερο αόρατα στα ραντάρ, εφάρμοζαν εξαιρετικές τεχνολογίες, αλλά σίγουρα η ευελιξία δεν ήταν το δυνατό τους σημείο.
Γι αυτό και όλη τους η κατασκευαστική προσέγγιση είναι να μην εμπλέκονται σε κλειστές αερομαχίες, αλλά να καταρρίπτουν τον αντίπαλο ή να διαφεύγουν πριν αυτός τους δει.

Χθες στην Μόσχα το Τ-50 έκανε τους πάντες να ξεχάσουν τα αμερικανικά μαχητικά. Έκανε πράγματα που μόνο το Su-35  μπορεί να κάνει στον αέρα.
Ένα απίστευτο stealth μαχητικό αεροσκάφος στην τιμή των 100 εκατ. δολ. η μονάδα, ένα αεροσκάφος που παρά τους αεροδυναμικούς συμβιβασμούς για να πληροί τις προϋποθέσεις του stealth χαρακτήρα του, κάνει πράγματα που μόνο συμβατικά μαχητικα και μάλιστα μόνο ρωσικά συμβατικά μαχητικά μπορούν να κάνουν.
Πραγματικά παριστάμενοι στο αεροπορικό σόου MAKS 2013 στο κέντρο πτητικών δοκιμών Ζουκόφσκι, ποτέ δεν θα ξεχάσουν τα τρία υπερμαχητικά να επιδεικνύουν τις δυνατότητές τους στην κλειστή αερομαχία.
Η Sukhoi διαβεβαιώνει ότι και σε όλα τα υπόλοιπα (ηλεκτρονικά, κινητήρες, όπλα) θα είναι πολύ ανώτερο του F-22.
Πάντως σε αυτό που βλέπουμε, σίγουρα δεν έχει αντίπαλο...


defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια