Τον Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι τιμά σήμερα η Google

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ DOODLE


κατάλογοςΜε ένα εντυπωσιακό doodle τιμά σήμερα η Google τα 161 χρόνια από τη γέννηση του Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι, τον επιστήμονα που ανακάλυψε το ρηχό γυάλινο πιατάκι που γίνονται οι καλλιέργειες των μικροοργανισμών.



Στο doodle υπάρχουν έξι κύλινδροι στα χρώματα των γραμμάτων της Google. Στον τρίτο κύλινδρο υπάρχει το σήμα του «play». Όταν ο χρήστης το πατήσει, βγαίνει το χέρι ενός βιολόγου που βάζει υγρό στους κυλίνδρους.

Περνώντας το «ποντίκι» πάνω από το κάθε πιατάκι ο χρήστης βλέπει τα βακτήρια που... ζουν ανάμεσά μας... Αντιστοίχως:

G- βακτήρια που υπάρχουν στις κάλτσες
O - βακτήρια στις κλειδαριές
O - βακτήρια στα πληκτρολόγια των υπολογιστών
G - βακτήρια στη γλώσσα των σκυλιών
L - βακτήρια στα υγρά φυτά
E - βακτήρια που βρίσκονται στα άπλυτα πιάτα


Ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι (Julius Richard Petri) γεννήθηκε στις 31 Μαίου 1852 στην πόλη Μπάρμεν της Πρωσίας (σημερινό Βούπερταλ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας). Σπούδασε ιατρική και ακολούθησε καριέρα στρατιωτικού γιατρού μέχρι το 1882, οπότε αφυπηρέτησε.

Τον Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι τιμά σήμερα η Google

Από το 1877 έως το 1879 εργάστηκε ως βοηθός του θεμελιωτή της μικροβιολογίας και βακτηριολογίας Ρόμπερτ Κοχ (1843-1910) στο Αυτοκρατορικό Γραφείο Υγείας στο Βερολίνο. Την περίοδο αυτή το εργαστήριο του Κοχ άρχισε να προβαίνει σε καλλιέργειες μικροοργανισμών.

Ο Πέτρι ανακάλυψε ένα ρηχό γυάλινο κυλινδρικό πιάτο μέσα στο οποίο γίνονται οι καλλιέργειες των μικροοργανισμών, το οποίο είναι γνωστό σήμερα ως «τρύβλιο Πέτρι».

Στα ρηχό αυτό πιάτο τοποθετείται θρεπτικό υλικό στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν τα κύτταρα που θα καλλιεργηθούν.

Ως βάση του θρεπτικού υλικού τοποθετείται υγρό άγαρ (ψυχή στα εβραϊκά), το οποίο στην συνέχεια στερεοποιείται. Τα δισκία τοποθετούνται σε ειδικούς φούρνους εκκολάψεως και πάνω τους σχηματίζονται αποικίες μικροοργανισμών με μορφή κηλίδων πάνω στο λείο θρεπτικό υλικό. Το τρύβλιο Πέτρι χρησιμοποιείται και στα εργαστήρια χημείας.

Ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι πέθανε στο Τσάιτς της Σαξωνίας στις 20 Δεκεμβρίου 1921.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!


StergioG-stamp


diavasame

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια