Ράλλυ Ακρόπολις 2013: Η περιπέτεια ξεκίνησε (φωτος)

κατάλογοςΠριν από δυο περίπου ώρες δόθηκε η εκκίνηση του 59ου Ράλλυ Ακρόπολις στο Ζάππειο.

Τα πληρώματα ξεκίνησαν την περιπέτεια για τα Ελληνικά βουνά, κάτω από τις επευφημίες αρκετού κόσμου.

Την τελετή τίμησε με τη παρουσία του και ο Πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς.



BLmWeaxCEAMQoUH

BLmRU5DCAAA5cFZ

κατάλογος

κατάλογος

κατάλογος

κατάλογος

κατάλογος

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην τελετή εκκίνησης


Mikko Hirvonen
"Είναι μια καλή παράδοση να βρισκόμαστε στο Ράλλυ Ακρόπολις. Είναι το σκληρότερο ράλλυ. Θα επιτεθούμε στη μεγάλη ειδική, γιατί δεν τα πήγαμε καλά στην κατατακτήρια. Θα προτιμούσα να ξεκινώ τελευταίος, αλλά η πέμπτη θέση είναι εντάξει".
Dani Sordo
"Για την ώρα όλα είναι καλά. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη στη μεγάλη ειδική. Η δέκατη θέση στη σειρά εκκίνησης είναι καλή".
Mads Ostberg
"Το αυτοκίνητο είναι δυνατό, και μου αρέσει και ο αγώνας. Θα προσέξω τα ελαστικά και το αυτοκίνητο, θα οδηγήσω προσεκτικά σε κάποια σημεία, και σε κάποια άλλα θα πιέσω. Θέλουμε να βρεθούμε στο πόντιουμ και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό".
Evgeny Novikov
"Το αυτοκίνητο είναι εντάξει, το ράλλυ θα είναι σκληρό, ειδικά η δεύτερη ημέρα. Το σχέδιο είναι να έχουμε ρυθμό και ο στόχος μου είναι να παλέψω για την καλύτερη δυνατή θέση".
Nasser Al Attiyah
"Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι πάλι εδώ με μια νέα ομάδα. Ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα για όλη την ομάδα. Ελπίζω να βρεθώ στο πόντιουμ ή στην πρώτη πεντάδα".
Jari-Matti Latvala
"Δεν ήταν καλή η κατατακτήρια. Η ρύθμιση του πίσω διαφορικού δεν ήταν σωστή, δεν ήταν εύκολο να οδηγήσω. Η θέση εκκίνησης δεν είναι ιδανική, αλλά το Ράλλυ Ακρόπολις είναι σκληρό, όλα μπορεί να συμβούν. Θα κάνω καθαρά περάσματα, θα μείνω μακριά από τα προβλήματα. Πρέπει να πάρεις ρίσκο αν θέλεις τη νίκη, αλλά πρέπει να ξέρεις σε ποιους τομείς".
Sεbastien Ogier
"Το σχέδιο είναι να προσπαθήσω για ένα καλό αποτέλεσμα, ο στόχος είναι να αυξήσουμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Κάναμε μια καλή κατατακτήρια Ειδική. Θα προσπαθήσω για μια καλή αρχή, γιατί είναι μεγάλη η πρώτη ειδική. Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι απαιτητικό, λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Είναι δύσκολος αγώνας, αλλά αυτό είναι που μας αρέσει".
Andreas Mikkelsen
"Νιώθω ωραία που επιστρέφω. Και πέρυσι το ίδιο ένιωθα. Θα είμαστε τρίτοι στο δρόμο και δεν θα πιέσουμε πολύ στη μεγάλη ειδική, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη σκόνη του Al Qassimi και να διατηρήσουμε το αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση".
Khalid Al Qassimi
"Νιώθω εντάξει που ξεκινάω πρώτος. Ξέρω πως είναι δύσκολο να καθαρίζεις το δρόμο και να φτιάχνεις τις γραμμές για τους υπόλοιπους οδηγούς. Ξέρω πως θα χάσω χρόνο και θα προσπαθήσω να αποφύγω τα προβλήματα. Σήμερα το ράλλυ είναι σκληρό, αύριο θα είναι ακόμα σκληρότερο".
Thierry Neuville
"Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ο στόχος μου είναι να κάνω ένα έξυπνο ράλλυ. Να είμαι προσεκτικός, να προσέξω το αυτοκίνητο. Αν νιώσω καλύτερα, θα πάω ταχύτερα. Θέλω να τερματίσω στην πρώτη πεντάδα".
Martin Prokop
"Έχω αρκετή εμπειρία εδώ και μου αρέσουν οι Ειδικές. Θα πρέπει να καθαρίσουμε το δρόμο, θα δούμε πώς θα πάει".
Nicolas Fuchs
"Είναι η δεύτερή μου φορά στην Ελλάδα. Πέρυσι θα είχα νικήσει, αλλά έσπασε η ανάρτηση. Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Ν δεν είναι πολύ ασφαλή σε αυτούς τους δρόμους. Θα προσπαθήσω να τελειώσω τη μεγάλη Ειδική χωρίς να πιέσω".
Abdulaziz Al-Kuwari
"Πρώτα απ' όλα πρέπει να τερματίσουμε. Δεν είναι σκληρό για μας, αλλά για το αυτοκίνητο και τα ελαστικά. Θα ήθελα να τερματίσω στην πρώτη τριάδα".
Λάμπρος Αθανασούλας
"Νιώθω ευχάριστα με το αυτοκίνητο από κινητήρα και set-up. Το έχω, νιώθω καλά, είναι φιλικό. Η μεγάλη Ειδική είναι δύσκολη, ειδικά για εμάς, που είμαστε απροπόνητοι, και το πρόβλημα είναι πως έχουμε αργό οδηγό μπροστά μας, και ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη σκόνη".
Θέμης Χαλκιάς
"Πάμε να κάνουμε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, να τον ευχαριστηθούμε και εύχομαι να έχουμε έναν καλό τερματισμό. Ο στόχος μας είναι η επιβίωση".

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!


StergioG-stamp

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια