Sponsor

ATHENS WEATHER

Νηστήσιμη σοκολατόπιτα με αχλάδια από το Στέλιο Παρλιάρο

Υλικάκατάλογος



  • 150 γρ. ταχίνι

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 100 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

  • 100 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ

  • 50 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα 4




  • καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα

  • λίγο λάδι και αλεύρι για τη φόρμα


Εκτέλεση


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ ή κατσαρόλα που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια μισογεμάτη κατσαρόλα με νερό που βράζει).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το ρούμι ή το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και, τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια χαμηλή φόρμα για τάρτα διαμέτρου περίπου 22 εκ. ή και λίγο μεγαλύτερη και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τεμαχισμένα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.

Το γλυκό διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.

  • Μερίδες 8 - 10

  • Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 20΄- 30΄


Συμβουλή


Μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες που έχουμε προηγουμένως μουσκέψει στο κονιάκ ή στο ρούμι για 1 ώρα τουλάχιστον.

StergioG-stamp

diavasame

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια