Sponsor

ATHENS WEATHER

Γαρίδες scampi με σκόρδο και κρασί

Ένας υπέροχος, νόστιμος και εύκολος μεζές θαλασσινών

ΥλικάΓαρίδες scampi με σκόρδο και κρασί
500 γρ. γαρίδες χωρίς κεφάλι, με το κέλυφος
½ κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις γαρίδες. Στη συνέχεια, τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5΄). Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις σερβίρετε σε πιατέλα.
Ρίχνετε το κρασί στο τηγάνι, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 1΄.
Σερβίρετε τις γαρίδες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα τους.
*Tip
Τις συνοδεύετε με καψαλισμένες φετούλες ψωμιού και ντοματοσαλάτα.


StergioG-stamp

diavasame

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια