Sponsor

ATHENS WEATHER

Αρακάς με ζυμαρικά και κουκουνάρι

Υλικά

  • αρακάς: 500 γρ. extra fine

  • ζυμαρικά με κοντό σχήμα: 400 γρ.

  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι

  • κουκουνάρι: 80 γρ. καβουρντισμένο

  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο

  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα

  • άνηθος: 2-3 κουταλιές της σούπας

  • πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα: 150 γρ. φρεσκοτριμμένα

  • ροκφόρ: 80 γρ. λιωμένο με πιρούνι

  • ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι

  • ζωμός λαχανικών: 1 1/2 φλιτζάνι

  • αλάτι: λίγο

  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο




Εκτέλεση

  1. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισµα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνετε.

  2. Ρίχνετε τον άνηθο και τη ζάχαρη, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 30-40΄ακόµη. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τον αρακά, το πεκορίνο ή την κεφαλογραβιέρα, το ροκφόρ και αλατοπίπερο. Γαρνίρετε με το καβουρντισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.



  • Προετοιμασία: 30 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά

  • Μερίδες: 6

  • Δυσκολία: πολύ εύκολο


Mix & Match

Ένα πιάτο πλούσιο, όχι μόνο σε γεύσεις, αλλά και σε υφές, αν σκεφτούμε την τραγανή αίσθηση που οφείλεται στον αρακά και φυσικά στο κουκουνάρι. Το πιπεράτο ροκφόρ δημιουργεί ακόμα περισσότερο την ανάγκη για ένα πληθωρικό, λευκό, αρωματικό κρασί, προσόντα που θα βρούμε με το παραπάνω σε κάποιο αυστραλέζικο Chardonnay.

StergioG-stamp

diavasame

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια