Windows Blue, ετοιμάζεται η επόμενη έκδοση των Windows 8

Windows Blue

Τα Windows 8 έκλεισαν μόλις ένα μήνα ζωής με 40 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, ωστόσο οι άνθρωποι της Microsoft σχεδιάζουν ήδη τη νέα έκδοση του λειτουργικού που, σύμφωνα με το TheVerge, θα έρθει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι θα περίμενε κανείς.



Το σενάριο θέλει τη Microsoft να δουλεύει εδώ και μερικούς μήνες στα Windows Blue, κωδική ονομασία που χρησιμοποιείται για το νέο λειτουργικό της εταιρείας. Τα Windows Blue θα είναι διαθέσιμα στα μέσα του 2013 δωρεάν ή με μικρό κόστος αγοράς και θα φέρει αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στον κύκλο αναβάθμισης νέων εκδόσεων.

Windows Blue η νεα γενια Windows καθε χρονο


Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Microsoft θέλει να καθιερώσει τα Windows Blue ως τη βάση για τις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού που θα φροντίζει να ανανεώνει κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει ήδη στο OS X της Apple, σε αντίθεση με τα 3 χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα. Με αυτό το νέο μοντέλο, η Microsoft θα μπορεί να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική σε Apple και Google αφού θα προσφέρει πιο τακτικές ενημερώσεις των Windows με μικρότερο κόστος για τον τελικό χρήστη.

Επιπλέον, τα Windows Blue θα διαθέτουν το δικό τους SDK που σημαίνει ότι η Microsoft θα σταματήσει να δέχεται νέες εφαρμογές για τα Windows 8, παρά μόνο αυτές που έχουν σχεδιαστεί για τη νέα έκδοση. Προφανώς, όλες οι εφαρμογές των Windows 8 θα είναι συμβατές με τα Windows Blue. Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν αποκτήσει τα Windows Blue νόμιμα, διαφορετικά θα απενεργοποιούνται αυτόματα όλες οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές και το Windows Store σε περίπτωση που εντοπιστεί πειρατική έκδοση.

Από τη μεριά της η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει καμία από τις φήμες που κυκλοφορούν προς το παρόν. Βέβαια, δεν έχει λόγο να το κάνει αφού προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελούν τα Windows 8 που μόλις κυκλοφόρησαν και η διάδοση τους στην αγορά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια