- φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 3 κομμένα σε κύβους
- αλεύρι 1/3 του φλιτζανιού
- αυγό 1 ελαφρά χτυπημένο
- νιφάδες βρώμης (Quaker) 1 φλιτζάνι
- παπαρουνόσπορος ή σουσάμι 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- ροδέλες λεμονιού και ψιλοκομμένο τσάιβ για το γαρνίρισμα
- αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε και σκουπίζετε τους κύβους κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας. Βάζετε σε φαρδύ πιάτο το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι και το πιπέρι. Σε βαθύ πιάτο βάζετε το αυγό και σε τρίτο τη βρώμη, ανακατεμμένη με τον παπαρουνόσπορο ή το σουσάμι.
- Περνάτε τους κύβους του κοτόπουλου διαδοχικά, πρώτα από το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει το επιπλέον, κατόπιν από το αυγό και τέλος από το μείγμα βρώμης, γυρίζοντάς τους από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και το αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τα nuggets λίγα-λίγα (προσοχή, δεν πρέπει να στριμωχτούν στο τηγάνι) για περίπου 2’-3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με ροδέλες λεμονιού και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο τσάιβ.
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Αναμονή: 1 - 2 ώρες
- Ψήσιμο: 7 - 10 λεπτά
- Μερίδες: 6
- Δυσκολία: πολύ εύκολο
Mix & Match
Τραγανά και νόστιμα, τα nuggets με τις νιφάδες βρώμης είναι ένα διασκεδαστικό finger food που αγαπάει τα λεμονάτα κρασιά με χαρακτήρα και νεύρο. Θα στραφούμε σε ένα λευκό ξηρό κρασί, με κοφτερή οξύτητα κι ενδεχομένως με φυσαλίδες. Μια Μαντινεία «ήσυχη» ή αφρώδης, μια Μαλαγουζιά ή κι ένα αφρώδες από την Ντεμπίνα είναι οι ιδανικοί παρτενέρ.




0 Σχόλια