Γιατί το Twitter θα “επιζήσει”, ενώ το Facebook θα “πεθάνει”;

df39ce6c397cf5732ec08c00d4bab265 M Γιατί το Twitter θα επιζήσει, ενώ το Facebook θα πεθάνει; Τι κι αν το κοινωνικό δίκτυο Facebook έχει εκατοντάδες εκατομμύρια φίλους σε όλο τον πλανήτη; Το περιοδικό Forbes σε  άρθρο του εξηγεί, γιατί είναι πιθανότερο να «σβήσει» σε μερικά χρόνια και αντιθέτα, να «επιβιώσει» το ανταγωνιστικό twitter. “Το facebook για να είναι ελκυστικό πρέπει να βάλει make up και να χτενιστεί όμορφα.



Το twitter είναι όμορφο με ένα απλό τζιν και ένα λευκό t-shirt” λέει χαρακτηριστικά ο συντάκτης. Το Forbes προβλέπει πως το facebook θα έχει μακροπρόθεσμα τη μοίρα του MySpace και θα μετεξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό. Κατ’ αναλογία,το ίδιο συνέβη και με τις εφημερίδες. Ουσιασικά «πέθαναν» και επέστρεψαν με τη μορφή του twitter. Ακόμη και όσοι δεν το χρησιμοποιούν ακόμη, σύντομα θα καταλάβουν ότι πρόκειται για τη μοντέρνα εκδοχή της εφημερίδας. Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για γρήγορη ενημέρωση, με εύκολη πρόσβαση από οπουδήποτε. Το twitter δεν ενημερώνει όμως μόνο αλλά και ψυχαγωγεί.

Για την ακρίβεια, βρίσκει κανείς στο twitter ό,τι και στο facebook χωρίς περιττές πληροφορίες και εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή. Ακόμη, το twitter δεν χρειάζεται να βελτιώνεται «στυλιστικά» όσο το facebook γιατί το περιεχόμενό του αλλάζει συνεχώς. Οι πληροφορίες που βρίσκει κανείς στο twitter είναι πάντα πολύ πιο επίκαιρες και ενδιαφέρουσες από τις προσπάθειες των φίλων σας αναδείξουν ως ενδιαφερουσες τις πτυχές της καθημερινότητας τους. Τέλος, προσελκύει «εξυπνότερους» χρήστες από τους ανταγωνιστές του. Ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων στα tweets το εγγυάται αυτό. Είναι βέβαιο λοιπόν, σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, πως το facebook σε 10 ή 20 χρόνια δεν θα υπάρχει πια, γιατί είναι μια μόδα με ημερομηνία λήξης και πολλά μειονεκτήματα. Το twitter αντιθέτως είναι ήδη το όνειρο κάθε άλλου μέσου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια