Πτωτικά θα κινηθούν τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο



Τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο πρόκειται να μειωθούν σημαντικά μέχρι το 2030, σύμφωνα με το ίδρυμα Cancer Research στη Βρετανία.

Το ίδρυμα σημειώνει ότι λιγότεροι άνθρωποι καπνίζουν, ενώ η βελτίωση στη διάγνωση και την αγωγή θα οδηγήσει σε μείωση κατά 17% των ποσοστών θνησιμότητας.



Περίπου 170 θάνατοι ανά 100.000 άτομα στη Βρετανία οφείλονταν στον καρκίνο το 2010 και ο αριθμός προβλέπεται να μειωθεί σε 142 για κάθε 100.000.

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους εξολοθρευτές- καρκίνος πνεύμονoς, μαστού , εντέρου και προστάτη, – αποτελούν μέρος της τάσης.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στον καρκίνο των ωοθηκών, με τα ποσοστά να μειώνονται κατά 43%.

Ο καθηγητής Peter Sasieni, από το Queen Mary, University of London, δήλωσε ότι οι τελευταίοι υπολογισμοί δείχνουν ότι για πολλά είδη καρκίνου με προσαρμογή όσον αφορά την ηλικία, τα ποσοστά θνησιμότητας αναμένεται να μειωθούν σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες.

Καθώς περισσότεροι ζουν σε μεγάλη ηλικία, ο συνολικός αριθμός ανθρώπων που εμφανίζουν και πεθαίνουν από καρκίνο θα αυξηθεί αλλά οι θάνατοι θα αποτελούν μικρότερο ποσοστό του συνολικού αριθμού θανάτων, επομένως το ποσοστό θνησιμότητας θα μειωθεί.

Ωστόσο τα ποσοστά θνησιμότητας για άλλα είδη καρκίνου, όπως του ήπατος και του στόματος θα αυξηθούν τις επόμενες 2 δεκαετίες.

Ο Dr Harpal Kumar, του Cancer Research, δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και υπογραμμίζουν τη μεγάλη πρόοδο που γίνεται. Η έρευνα σε πολλούς τομείς έχει πραγματικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε.

Πηγή: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια