Πως μπορείτε να δείτε τους κρυμμένους κωδικούς πρόσβασης

 Πως μπορείτε να δείτε τους κρυμμένους κωδικούς πρόσβασης Εάν υποθέσουμε ότι είστε στη σελίδα σύνδεσης του Gmail σας και το πρόγραμμα περιήγησης έχει αυτόματα συμπληρώσει τα πεδία, όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης, τότε δεν έχετε πρόβλημα και αυτό είναι κάτι που σας βολεύει.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν θυμόμαστε τον κωδικό πρόσβασης και χρειαστεί να δείτε τα μηνύματα σας από κάποιο άλλο μηχάνημα. Όλα τα προγράμματα περιήγησης στο Web, για λόγους ασφαλείας, αποκρύπτουν το πεδίο του κωδικού πρόσβασηςόταν το συμπληρώνετε με αστερίσκους, καθιστώντας έτσι αδύνατο για κάποιον, όπως ένας περαστικός να δει τον κωδικό σας.

Υπάρχει μια εύκολη λύση που σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε τους αστερίσκους στον πραγματικό κωδικό πρόσβασης χωρίς να χρειάζεστε κάποιο ειδικό εργαλείο για αυτό.

Αποκαλύψτε το κρυφό κωδικό σας κάνοντας δεξί κλικ στο πεδίο του κωδικού πρόσβασης και στη συνέχεια επιλέξτε “Επιθεώρηση στοιχείου (Inspect Element).”

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο επιθεώρησης έγγραφου (document inspector window) και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε την λέξη “password” με το “text”, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Αυτό που γίνεται είναι ότι αλλάζει ο τύπος του πεδίου <input> από “password” σε “text” με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται ο κωδικός πρόσβασης και τα πεδία εισαγωγής κειμένου να μην αποκρύπτονται.

Επίσης, η δοκιμή για την αποκάλυψη του κωδικού πρόσβασης έγινε στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, αλλά μπορεί να γίνει σε όλους τους browsers όπως, Internet Explorer, Firefox και Safari.

Στην περίπτωση του IE, πατήστε το πλήκτρο F12 για να ανοίξετε το παράθυρο Developer Tools και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Ctrl + B για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιλογής στοιχείου (element selection mode).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια