Υλικά
- πένες ή κοφτό μακαρονάκι: 500 γρ.
- μελιτζάνες: 2
- κολοκυθάκια: 2
- πιπεριές: 1 κίτρινη, 1 κόκκινη, 1 πράσινη
- κρεμμύδια: 2
- θυμάρι: 1 κλωναράκι
- βασιλικός: μερικά φύλλα
- ξίδι από λευκό κρασί: 2 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- tabasco: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ντομάτα: 1 φρέσκια, ώριμη και σφιχτή
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα λαχανικά (αφαιρείτε από τις πιπεριές τους σπόρους), τα κόβετε σε ισομεγέθη κομμάτια (κύβους ή ροδέλες) και τα βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι. Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε 15΄ σε δυνατό φούρνο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και προσθέτετε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ξεφλουδίζετε την ντομάτα, αφαιρείτε τους σπόρους και τα υγρά και την ψιλοκόβετε. Την προσθέτετε στο λαδόξιδο μαζί με το σκόρδο και το tabasco.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τα ψητά λαχανικά και τα σερβίρετε σε μπολ ή πιατέλα, αφού τα περιχύσετε, όπως είναι ζεστά, με το λαδόξιδο.
- Προετοιμασία: 30 λεπτά
- Ψήσιμο: 25 λεπτά
- Μερίδες: 4
- Δυσκολία: πολύ εύκολο
Mix & Match
Πιάτο πολύχρωμο, ευωδιάζει ελληνική φύση…Θυμάρι και βασιλικός το προικίζουν με βοτανικά αρώματα. Ταιριάζει με ένα ελαφρύ Cabernet Sauvignon με φρέσκα αρώματα. Αλλά και ένα μοσχοβολιστό, δροσερό Mοσχοφίλερο υποστηρίζει τα αρώματα των λαχανικών.
0 Σχόλια