Sponsor

ATHENS WEATHER

Φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες



Υλικά

  • σάλτσα σόγιας 2 κουταλιές

  • ο χυμός 1 λεμονιού

  • σκόρδο 3 σκελίδες, τριμμένες

  • μέλι 1 κουταλιά της σούπας

  • φτερούγες κοτόπουλου 12 μεγάλες

  • ελαιόλαδο λίγο, για το ταψί

  • ρύζι πιλάφι αρωματισμένο με κρόκο 2-3 φλιτζάνια, για το σερβίρισμα

  • αλάτι όσο θέλετε

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο




Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μπολ τη σάλτσα σόγιας με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.

  2. Κόβετε τις φτερούγες, πετάτε τις άκρες και τις βυθίζετε στη μαρινάτα. Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα να μαριναριστούν.

  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 °C. Βάζετε τις φτερούγες σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, για 30’-40’ περίπου.

  4. Βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως με κίτρινο ρύζι αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης.



  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Αναμονή: 1 νύχτα

  • Ψήσιμο: 40 λεπτά

  • Μερίδες: 4

  • Δυσκολία: πολύ εύκολο


Mix & Match

Με ασιατικές καταβολές τόσο εμφανείς, είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε οινικό σύντροφο ικανό να αντιμετωπίσει την υπόγλυκη γεύση του πιάτου. Προσωπικά, θα επέλεγα ένα φρέσκο και δροσερό Sauvignon, αλλά για τους λάτρεις των ερυθρών συστήνω ένα Pinot noir εκ Γαλλίας.



                        

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια