Sponsor

ATHENS WEATHER

Μιλφέιγ με ανανά και μασκαρπόνε



Υλικά

  • σφολιάτα βουτύρου: 2 φύλλα, (1 πακέτο, 800 γρ)

  • μασκαρπόνε: 600 γρ.

  • κρέμα γάλακτος: 2 φλιτζάνια του τσαγιού

  • ζάχαρη: 8 κουταλιές της σούπας

  • ζάχαρη άχνη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού

  • φρέσκο γάλα: 4 κουταλάκια του γλυκού

  • βανίλιες: 2

  • ανανάς: 400 γρ. κονσέρβας, στραγγισμένος από το σιρόπι και κομμένος σε κυβάκια

  • αμύγδαλα εφιλέ: 100 γρ, ελαφρά καβουρντισμένα




Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί και τα παγώνετε στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν τα ψήνετε 15΄ στους 200 °C. Αφήνετε τις ψημένες σφολιάτες να κρυώσουν.

  2. Χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη βανίλια και 6 κουταλιές ζαχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Την αναμειγνύετε με την κρέμα του μασκαρπόνε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

  3. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα. Ανακατεύετε με μικρό κουταλάκι και κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνουν γλάσο πηχτό (αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο νερό).

  4. Τοποθετείτε σε μακρόστενη πιατέλα ή δίσκο το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνετε ένα μέρος από το μείγμα της κρέμας και το 1/4 από τα κυβάκια ανανά. Συνεχίζετε στρώνοντας το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πάλι κρέμα και κυβάκια ανανά.

  5. Καλύπτετε με την τρίτη σφολιάτα. Τελειώνετε απλώνοντας το γλάσο και γαρνίροντας με αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τη διαδικασία φτιάχνοντας με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο μιλφέιγ.


Mix & Match

Αν και μιλφέιγ, η φρουτένια του γέμιση και το ανάλαφρο μασκαρπόνε, που αντικαθιστά τη βαριά κρέμα ζαχαροπλαστικής, μεταμορφώνουν αυτή την παραλλαγή του κλασικού γλυκού σε μια πιο δροσερή εκδοχή. Αναζητήστε ένα αφρώδες γλυκό ή ημίγλυκο κρασί, το οποίο θα ξαλαφρύνει με τη σπιρτάδα και τις τραγανές του φυσαλίδες το κρεμμώδες γλυκάκι.



                        

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια