- φύλλο κρούστας για πίτες: 1 πακέτο (500 γρ.)
- φρέσκα κρεμμυδάκια: 2 ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας και επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- μανιτάρια: 250 γρ. σε φέτες
- άνηθος: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- μπεσαμέλ: 2 φλιτζάνια, έτοιμη ή σπιτική
- Σαν Μιχάλη: 150 γρ., τριμμένο
- γραβιέρα: 150 γρ., τριμμένη
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ και την αναμειγνύετε με τα υλικά που σοτάρατε και τα τριμμένα τυριά.
- Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 μακρόστενες λωρίδες. Αλείφετε μία λωρίδα με ελαιόλαδο και τη διπλώνετε στα δύο. Την αλείφετε πάλι με λίγο ελαιόλαδο και στην άκρη βάζετε μία κουταλιά σούπας από το μείγμα. Διπλώνετε τις δύο πλαϊνές άκρες του φύλλου προς τα μέσα και στη συνέχεια το διπλώνετε σε ρολό (μπουρεκάκι). Κάνετε το ίδιο για να φτιάξετε τα υπόλοιπα μπουρεκάκια.
- Μεταφέρετε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο για 20’ - 25’ περίπου (μέχρι να ροδίσουν). Τα σερβίρετε ζεστά.
- Προετοιμασία: 35 λεπτά
- Ψήσιμο: 45 λεπτά
- Μερίδες: 6
- Δυσκολία: εύκολο
Συμβουλή
Η αναλογία για τη σπιτική μπεσαμέλ είναι 2 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές αλεύρι και 2 φλιτζάνια γάλα.
Mix & Match
Αρωματικά και με πλούσια λευκή γέμιση, με τα μανιτάρια να σπάνε με την τραγανάδα τους την κρεμώδη μονοτονία, τούτα τα μπουρεκάκια θέλουν ένα φίνο λευκό κρασί, πληθωρικό, αρωματικό κι όξινο ταυτόχρονα. Επιλέξτε ανάμεσα σε ένα Chardonnay διετίας ή μια βαρελάτη Σαντορίνη.
0 Σχόλια